söndag 11 september 2011

Söndagen har gått i matens tecken...


Idag har vi nog inte gjort annat än varit omringade av mat.

Det nalkande släktkalaset var nu kommet och det väntades potatisgratäng, pastasallad, grönsallad, kallskuret (kyckling, rostbiff, frukt och en löjligt god marinerad fläskfilé), bröd och brie. Sedan promenad med Towe, fotografering och en lagom promenad till Öra kyrka och tillbaka.
Kaffe med fyra sorters kakor (syltgrotta, kolasnitt, bondkaka och kärleksmums)

Jag, Oliver och Towe tog vår fika ute på trappan. Towe började bli alldeles för trött för att vistas bland massa folk. Hon åt både det ena och det andra hon med. Både grus och gräs slank i...

Sen blev det en snabb tur till Vesene för att byta tillbaka till vår egen bil igen och så hem igen. Visst är det kul att åka bil?!? ;-)

Inte ens nu ville Towe sova.

Hemma igen såg ajg att jag hade plockat upp köttfärs och kyckling för att göra mat till Towe. Så det var bara att koka köttfärs i en kastrull, blomkål i en annan, byte i köttfärskastrullen till kyckling, skala potatis och morot. Sedan byta i blomkålen till broccoli och under tiden hade pastan kokat färdigt och det var dags att slänga i potatis och moroten. Så det kändes faktiskt ganska tomt på spisen när det började bli färdig kokt. Mixern arbetade för fullt och det blev 20 portioner mat till lilla fröken.

Kvällsmaten fick killarna stå för


Varma mackor!
Det var inte igår...

och fröken inte trött.

Hon kommer väl sova bort hela dagen i morgon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar