lördag 6 augusti 2011

Grebbestad!

I lördags åkte vi till Grebbestad. Älskade bohuslän!

Vi har verkligen haft ett underbart väder! Man har sökt skugga för att kunna äta frukost ute och sedan har det bara gassat på med sol, bad och kaffe. 
Jag och Towe började några morgonar med en lugn promenad så att de andra kunde få sova lite till. Ljudet av fiskebåtar, fiskmåsar och lugnet innan alla börjar prata, stoja, båtar börjar åka ut och in i hamnen, alla som intar stranden.
Det ljudet är underbart. Tyst på något vis.
 Endast dom som fortfarande festar och de som städar är vakna. Städarna gör ett fantastiskt jobb. Visst är det skillnad på söndag morogn och onsdag morogn. Söndag var det mest europe och takida biljetter, nattamats kartonger och flaskor. Onsdag var det picknick rester, kartonger från badringar, badpuffar och andra vattenleksaker och strandgrejer.

nej, jag längde inga kartonger på stradnen utan hemma i soporna ;-)

Vi fick gå och köpa ett litet tält till Towe så att hon och även Oliver kunde få lite skugga på stranden och när det inte användes där. Hade det en perfekt plats uppe vid villavagnen. I ett hörn på trädäcket fick det agera ett utomhusbad. Vi köpte ju såklart till en liten pool som passade perfekt där inne och Towe och Oliver kunde fortsätta bada även när vi behövde laga mat på kvällen.


Oliver utamanade även resterande fammiljen Berglund på äventyrsgolf. Fröken Niklasson coh Towe agerade protokollförare. Mitt tålamod och minigolf är något som INTE går ihop. Vet nog ingenting som kan få mig att bli på så dåligt humör än när bollf*n inte gör som jag vill på banan. Så för husfriden skull satt vi vid sidan om.




Tre generationer Berglund rensar makrill.
Varav det finns en som talar om hur de två "praktikanterna" ska göra.


I torsdags blev det en tur med båten. Snett ut från Grebbestad och lite ännu lite snadare till vänster parkerade vi båten och skuttade i land. Smidigt och lätt som en pannakaka som rullar längs en ja jag vet inte vad. Rättare sagt stora måkholmen. Där träffade Oliver en kompis, Linus, som han lekte med hela tiden. Dom badade, kastade boll och lekte i stenlabyrinterna och så gick vi runt lite på ön ihop med farfar.











På vägen hem tog vi svängen förbi Tanumstrand och kollade in båtarna. Det fanns flera båtar där vars storlek var större än störtst och det kändes som man satt och rodde i en skokartong.

Sista kvällen för denna veckan fick Oliver sova med Christian ute i soffan. Där hade jag och Towe sovit i början på veckan, men det kändes lite smalt att sova två till breds, därför fick Christian ta den och jag somnade gott i sängen. Då med ett barn på var sida. Så sista natten fanns det rejält med plats när Oliver fick sova med Christian.


I fredags började det ju som sagt att regna lite så vi passade på att besöka Nordby och det var inte bara vi!!! Det fick bli raka spåret in och handla en supergrej till bilen. Tack Hannes för tipset om överföringen iphone - radio och sedan en födelsedagspresent till Saga. Sen nästan raka vägen hem och ja jag håller med Oliver som hade tröttnat mellan Strömstad och Tanum, på att åka bil. Så det var långt hem. Men i Tråvad somnade han och vi fick väcka honom när vi kommit hem.
Men snart så ses vi igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar