tisdag 16 augusti 2011

Navet!


Idag tog bilen med oss på en resa till Navet. Oliver var mycket skeptisk, han skulle nästan kunna göra vad som helst istället för att åka med dit. Vägen var som vanligt lång och aldrig enligt Oliver hittade vi en parkering.

Väl inne så var det knappt han hann vänta på att vi fick betalat. Vi har varit där när Oliver var 2 år och ja, då var han alldeles för liten. Men nu helt perfekt. Han och vi hade hur kul som helst. Tiden bara flög iväg och vi fick slita loss Oliver för att åka hem innan parkeringsbiljetten skulle ta slut.

Självklart tog batteriet till kameran slut så det fick bli bilder med iphonen och Oliver som inte var still jättelänge gjorde att resultatet på bilderna inte blir toppen. Men det syns ju vad det är iallafall. ;-)

Det första som mötte oss var vatten och vad man kan göra med det...





Att pumpa här gör att det kommer vatten där och driver hjulet. Allt var väldigt spännande speciellt när man inte visste exakt var eller vad som skulle hända.




Slussa båtar var också kul och gjordes flera gånger.


Konditionstestet var dock lite för svårt. Oliver nådde inte riktigt ner till pedalerna och hade inte orkat cykla så länge heller för den delen.




Att bilen går framåt av att en lampa (solen) lyser på solpanel och att bilen stannade när Christian höll för panelen så att solen inte kunde lysa var väldigt intressant.


 Med hjälp av en dammsugare kunde man blåsa i fem olika hål och se på fem olika ställen i taket vart man hade lyckats få igång olika "propellrar"



Denna gången hittade vi en andra våning, det gjorde vi inte förra gången. Här uppe var det fullt med mekano och olika kranar och grejer som man kunde driva med batterihjälp. MAn kunde lyfta kulor med hjälp av magneter och vrida kranar, helikoptrar mm så att man kunde släppa kulan i olika banor.


Oliver var helt salig här....


Det fanns även en liten slip, en liten såg och en liten borr så att man kunde få exprimentera med. Även bygga egna mekanobilar eller vad fantasin ledde till.


Till sist provade även Oliver på dessa lustiga bilar.


En lyckad dag som resulterade i att Oliver INTE ville åka hem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar