söndag 24 juli 2011

Lördag


Igår hade vi en slappardag med mycket mys. Vi började med att ta det lugnt med lite tecknat film och hela familjen i soffa. Sedan kändes det nästan som lunch, hmm klockan var halv nio...

Det fick bli en lång tur i skogen och vi hittade ganska mycket svamp. Det är ju alltid kul att gå när ens ställen är gula och inte bara en där och en här. Vi hittade ett antal nya ställen också. Sånt är ju också kul.

Lunch i Vesene hos mamma och pappa. Lax, färsk potatis, örstås, knaper stekt fläsk, bönor och några nystekta kantareller. Det var gott det.

Hemma igen och det var bara att riva kojan på altanen och sätta iordning bordet mm så man kunde sitta där och rensa.  Sen kom Lella och förhandlade sig till en liten byteshandel.

En burk rårörda lingon mot en påse med nystekta kantareller. 

Vi grillade igår också, det var så gott. Köttet hade legat och marinerat sig i flera dagar och  en härlig blandsallad och pommes. Lagom till att vi ätit upp börjar det åska och blixtra om vartannat.

Så barnen somnade inte förrän kl tio, hoppas hoppas hoppas på sovmorgon.

Efter åskan satte jag och Chrisitan oss på altanen och åt jordgubbspaj med marsansås och ett glas vitt. Det blev lite röstigt men med infranså blev det perfekt! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar