onsdag 20 juli 2011

Vilken härlig dag babababa...

... man blir härligt glad babababa...

Idag hade vi utflykt till Borås djurpark och som gästartist bjöd vi med farmor Lella. Väskan packades med tunnbrödsrullar med korv till Oliver och tunnbrödsrullar med fint strimlad kyckling, stekt ihop med örtflingsalt och solrosfrön. Kycklingen låg på en bädd av blandsallad och en liten röra av fetaost och soltorkade tomater som ömsamt fått en släng av basilikasås (turkisk yoghurt, honung, basilika, lite salt och peppar) till mig och Lella. Towe fick allt nöja sig med smörgåsrån och välling. Ihop med kaffet avnjöts även smultronmuffins.

Besöket i djurparken gick i Olivers tempo. Kön tog låååång tid, väl inne snabba ryck till dinosaurierna. När han såg dom, sa han: Dom levde för många år sedan. Sedan hann vi titta lite på flamingon. Nästa stopp var bergsgetterna och raskt vidare igen... till savannen.

Där tittade vi faktiskt en stund på elefanterna. Sen kom Oliver på kikaren i utsikten, så då var det bara att lalla vidare dit och där tittade han säkert i 2 minuter. ;-) Dags för aporna, innan dess fanns tydligen inget intressant.  Aphuset gick Oliver nästan rakt igenom, ett litet stopp hos lemurerna, sen var vi ute i friska luften igen. Vid tigern tog vi en fikapaus och där byttes Olivers intresse för vilda djur ut till att numera endast ha intresse för den kommande lekparken. Så det var ingen idé att ens diskutera utan gena tillbaka till början och låta Oliver härja fritt bland sand och klätterställningar.

Efter en stund frågade jag Oliver om vi skulle åka hem och utan ens en blinkning kom han med...

I shopen fick Oliver en majsorm av Lella som fick namnet Kaa, den har varit med precis överallt. I bilen var Towe lite rädd för Kaa, men när vi kom hem så hade det gått över. Det hade Kaa själv förklarat för Oliver. (Det är nog faktiskt som så att Sara har fått en stor konkurrent just nu)




Thai mat i Fristad på vägen hem, var ett välbehövligt stopp och det satt som ett smäck när vi åt ute på Gläntans veranda. Tack så mycket för maten Lella.

När Christian sedan entrat hemmet, tog vi en promenad och för Olvier en cykeltur till Öna och plockade vinbär. Dessa har rensats och hamnat på botten i frysboxen. Själv kände jag hur benen började bli sega och jag ville egentligen inget annat än bara sakta men säkert slingra ner som Kaa i soffan men ICKE! upp på xt blev det och 65 min och högt tempo. FY F***O vad jag är trött nu...

Tänk om jag bara kunde se resultat en dag!

I morgon blir det ännu en kul utflykt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar